Bursdagsfeiring og safari :)

Dag 30,31 og 32(12-14.02)SAFARI-TIME!!

 

?Endelig er dagen her, som vi har lengtet etter?(melodien kjenner dere..)

Vi stod pakket og klare fredag morgen, klokka 08.30 på parkeringsplassen. Land&Lake safari bilene trillet inn på plassen, klare til å frakte femten håpefulle til Zambia. Kjøreturen tok i overkant av seks timer. Kvaliteten på veien varierte fra god, til svært dårlig. Midt i ?ingen mannsland? dukket det opp en liten asfaltstrekning. Denne veien(500 meter ca) er faktisk sponset av Norge!

Vi hadde i utgangspunktet bestemt oss for å være med på kveldssafari den samme kvelden! Den starta presis kl. 16.00. Men vi kom femten minutter for sent fram. Derfor ble det en rolig og avslappende kveld på campområdet i stedet for. Like greit det også, da vi alle var nokså slitne etter en lang bilreise.

Vi fikk utdelt hver vår hytte på campen. Hyttene var av average standard. Vi fikk dyr med på ?kjøpet?, men slik er det her i Afrika J Det kravlet store firfirsler på veggene(se bilde), men heldigvis hadde vi store insektsnett utenfor sengene våre!


'

 

Før middagen, hadde vi et lite informasjonsmøte. Dorothy, eier av stedet, fortalte oss om programmet for helga, og andre nyttige forhåndsregler man må ta når det er ville dyr tett inn på campen. Deretter var det tid for middag. Alle var skrubbsultne, og ikke minst, spente på maten. Heidi og Kristin hadde gitt oss forhåpninger om at vi hadde god mat i vente hele helga, så vi gledet oss ille til maten! Tipset stemte, maten smakte fantastisk! Vi ble servert et nydelig kylling-måltid, med grønnsaker og hjemmelagde fløtegratinerte poteter. Nam, Nam!! Da middag og dessert var fordøyd i magen, var det tid for å finne sengene.. Vi skulle tross alt grytidlig opp på lørdag. Wake up callen var klokka 05.00. Puuh! Dagsafarien skulle starte etter frokost, klokken 06.00.

Fra campen var det ca. femten minutter kjøretur til ?gaten? i selve parken. På vei dit kjørte vi forbi flere impalaer, aper, elefanter og noen ekorn, og flere skulle vi se senere utover dagen! På dagsafarien så vi elefanter, giraff, flodhest, villsvin, sebra, impalaer, impuku, ekorn, bøffel og fugler i alle farger og fasonger! Dette var en fantastisk opplevelse, og bedre skulle det bli på kveldssafarien?

Etter litt mat og hvile, var vi klare til dyst, og nye fire timer ute i parken. Kveldssafari! Vi var spente, og vi hadde et lite håp om å få se både løver og leopard i løpet av turen. Guiden hadde informert oss om at det var vanskeligere å se løver i regntiden, for da trenger ikke løvene gå til vannhullene for å drikke. Men vi levde i håpet, og det viste seg å være lurt. Etter popcorn og drikke i vakker solnedgang, oppdaget vi 7(!) løver på veien tilbake til lodgen. De gikk så nærme bilen, at vi kunne tatt på de om vi hadde ønsket det. Utrolig! Vi fikk noen skikkelig fine bilder av løvene, kjempemoro. Dagen/ kvelden, hele safarien, var reddet. Vi hadde fått sett løver J Vi var i ekstase. På vei hjem til lodgen så vi enda fire løver, og vi fulgte de inn i bushen. Spennende!

Guiden vår fikk plutselig beskjed over radiosambandet, om at leoparden var i området. Derfor tråkka han gassen i bånd, og det var rene ?Rally Dakar? hjemover. Utrolig gøy! Da vi var kommet til det stedet leoparden tidligere var observert, slo lysmannen på flomlyset? Og der, kanskje 10 m. fra bilen luska den i buskene på jakt etter en god ?impala-kveldsmat?! Etter å ha sett på leoparden i noen minutter, kjørte vi hjem til Wild life lodgen, og middag. Det var mange sultne mager som gledet seg til middag. Vi ble servert biffstroganof  gryte, potetmos og grønnsaker. Deilig! Til dessert fikk vi pannekaker, de smakte nesten som hjemme.

Videre gikk turen tilbake på hyttene, for å få litt søvn. Det hadde vært en lang dag, og mange var slitne og trøtte.

Søndagsfrokosten spiste vi klokka 07.00, da avreise fra campen var 08.00. Vi kjørte ikke så altfor lenge, før vi stoppet på et tekstilverksted. Og her fikk noen av oss handlet fra seg. Etter rundt en time her, hev vi oss inn i bilene igjen. Det var nokså humpete veier, som nevnt tidligere, men det hindret oss ikke i å sove litt for det. Brått var det matpause, deretter grensa mellom Zambia- Malawi, og så Korea garden.

Det var utrolig deilig å bare hive seg nedpå litt, og ikke minst få ta seg en ordentlig dusj! Middagen ble spist på Korea. Her delte vi en ?special valentine`s dinner?, og  sjokoladekake og is til dessert. Nam- Nam!!

 

Vi har hatt en strålende helg!!

Ps. Om under en uke er vi tilbake i Norge :)


Bilder fra turen:

Nydelig utsikt fra campus!

 Vår herlige guide,Andrew!!!!
   Dag 29(11.02)

BURSDAGSFEIRING FOR LISE!!

 

I dag spratt vi opp når klokka ringte, kastet opp oss noen klær, og listet oss bort til rom G38. I dag er det nemlig Lises fødselsdag, og i den anledning hadde vi ordnet frokost på senga, tromme og bursdagssang!

Kvelden i forveien hadde vi alliert oss med Kristine, så romnøkkelen deres var vel gjemt på rommet vårt.

Vi låste forsiktig opp døra, snek oss inn i mørket, slo i vei på den nyinnkjøpte afrikanske tromma her nede, og sang i vei.. samtidig som vi filma J vakkert, med morgenstemme i tillegg! Vi hadde også med oss gave, et fotoalbum laget av elefantbæsj ;)  Dette var en ordentlig vellykket, og hyggelig overraskelse!

Senere på kvelden skulle alle feire henne, derfor var det bord reservert til oss på Four Season. Etter en god middag, ble det bursdagskake!! Kjempe god :D Alt i alt var dette en svært bra dag!

Mens vi ventet på middagen, tok vi noen fantastiske basisgruppebilder av den suverene gruppa vår!

 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits