Siste nytt fra Lilongwe :)

Dag 28(10.02)


I dag hadde vi ?fri? fra skolen for å være med en lærer fra Chankandwe ut i landsbyen. Her skulle vi finne de barna som ikke går på skolen.

Vi fylte opp sekkene våre med klær, og klokka 08.00 begynte vi på vandringen. Etter en ca. 30 minutters gåtur, kom vi fram til et meget fattig strøk, hvor vi fikk beskjed om at vi kunne dele ut klærne vi hadde med oss. TILSTANDER! Folk ble helt hysteriske, de rappet klærne ut av posene våre og begynte nesten å sloss om det vi hadde delt ut. Vi hadde selvfølgelig ikke nok klær til absolutt alle, så mange fulgte oss hele veien tilbake til skolen. Dette var en vanvittig tøff opplevelse, og noe som for alltid vil sitte printet fast i minne. Tenk deg hvor bra vi har det hjemme, og her sloss de om et eneste lite klesplagg. Akkurat denne tilværelsen unner vi ingen!!

For å få fordøyd alle disse inntrykkene, tok vi en stille dag på Capital resten av formiddagen. I dag fikk vi også tak i rundstykker, så dette ble middagen! Deilig med litt slik mat innimellom også ;)

Dag 27(09.02)Etter endt skoledag, med både besøk av Merethe, Wenche og Johnny, satte vi kursen direkte hjem til Korea Garden, for litt kjoleprøving. Skredderen som skulle sy de afrikanske draktene tok mål av alle studentene og lærerne. Nå er det bare å krysse fingrene for at draktene passer når vi får de på mandag. Det blir spennende!

Vi rakk å sitte i solen et par timer, før turen gikk videre til Girls Promotion på Mwendekondo. Her ble vi tatt godt i mot av rektor, som viste oss rundt på skolen. Denne skolen har kommet langt når det gjelder  Girls Promotion her på denne skolen. De har mange symaskiner, et eget kjøkken, samtidig som de hadde en danse-og marimba gruppe. Dansegruppa danset og sang for oss. De var utrolig flinke!!

Helt til sist fokk vi omvisning i rektorens eget hjem. Her var det glitter på alle vegger. Nesten så vi fikk litt julefølelse der vi satt.. Rektoren hadde et riktig fint og koselig lite hus, med strøm;)

Wenche tok oss også med på et lokalt marked i dag. Slik at vi skulle få oppleve "the real life" her nede. Her lå det boder tett i tett. Her solgte de frukt, levende høner, ris, sminke og egentlig alt hva du måtte trenge. Helt utrolig!Videre gikk turen  til en ny butikk, en ?norsk? matvarebutikk. Her fikk vi tak i nystekte rundtsykker og saltpølse. NAM, Nam. Dette ble vår middag i dag!:)

Dag 26(08.02)
 

I dag var det tid for å reise hjem igjen, for noen av oss. Klokka 10.00 reiste Heidi og Kristin mot flyplassen. Tenk, nå er det over 14 dager siden de kom hit. Tida flyr!

Etter skolen tok vi turen til Galaxy. En av de aller beste stoffbutikkene her i byen. Planen var at vi skulle finne stoffer til nye kjoler, og det fant vi!! Derfor gikk turen videre til skredderen. Vi fikk forklart akkurat hvordan vi ville ha kjolene våre, og ?no problem? svarte han. På torsdags ettermiddag skal de hentes, så vi får være spente i noen dager!

Videre gikk turen til nok en stoffbutikk, men denne gangen var vi på utkikk etter stoff til de afrikanske draktene vi skal ha på oss på avslutningene den siste uka. Stoffet vi endte opp med er ikke akkurat lekkert, men det er det ?fineste? vi fant, av afrikansk stil.

Dagens middag skulle vi i utgangspunktet spises på Four Season! Men, da både denne restauranten og Mamma Mia var stengt, endte vi opp på Don Brionie`s.

 


Dag 25(07.02): 

Klokke 09.00, stod vi seks studenter og fire voksne klare for dagens utflukt. Turen i dag gikk til et keramikk verksted, en times kjøretur unne Korea Garden. På veien stoppet  vi innom et stenbrudd. Her satt arbeiderne for hånd og slo ut deler av fjellet, som skulle bli til grus/ singel. Det old fashion way!!

Da vi ankom keramikk- verkstedet bestilte vi oss lunsj, og tok en snartitt i den vesle keramikk butikken. Her fikk vi brukt opp bitte litt penger. Noen kjøpte kopper&skåler, mens andre kjøpte ekte ?Honey Bee Balm?.

Alt i alt har dette vært en fin dag, med nye opplevelser! 
 

Dag 24(06.02)

I dag våknet vi til strålende solskinn, og satte kursen mot Capital. Etter et par avslappende timer her, skulle vi videre på et ?nursery home? for foreldreløse barn. Her fikk vi se hvordan de tok seg av de små, og vi fikk høre et par historier om hvordan de ulike barna hadde havnet der. Dette var et ganske godt sted for ungene å være, stedet får mye støtte fra folk utenfra, og barna hadde det de måtte trenge av materielle ting! De små var mellom ca 3 uker- 2 år. Den aller miste jenta hadde de funnet for kun tre dager siden.

Etter et par timer her, dro v tilbake til Korea Garden, for å ønske Wenche, Merethe og Johnny velkomne. På kvelden spiste vi hele gjengen på Don Brioni?s. Under middagen hadde de tre med en liten overraskelse til oss, ALLE FIKK HVER SIN MELKERULL!!! ? Et lite stykke Norge.Én kommentar

2.klasse

16.feb.2010 kl.12:13

Hei Kristine

Vi har sett på fine bilder. Det gjorde inntrykk å se fengselet og høre at du har delt ut klær. Vi har fått lyst til å sende noe ned vi også. Kanskje klær, leker eller penger.

Nå gleder vi oss til du kommer hit på skolen. Det gjør vel du også?

Hilsen oss i 2.klasse rød gruppe som er på musikkrommet

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits