Updates from Malawi!

Dag 22(04.02)Dagen startet som vanlig klokken 06.15. Etter frokost dro vi avsted med minibussen til skolen. 
Vi underviste både engelsk og expressive arts i dag. I expressive arts timen, lærte vi elevene en ny norsk sang, Fader Jacob. Utrolig hvor fort elevene lærer seg de norske tekstene. Imponerende!
Skoledagen endte en time før den vanligvis gjør for oss, pga. litt magetrøbbel. Vi var en liten tur innom suvernirshop, før vi kom tilbake på rommet for å slappe av. Etter en times søvn + litt mat var magen bedre, og vi dro på Capital for å slappe av.
På kvelden prøvde vi ut en ny restaurant, Four Season. Her var det utsøkt mat! Er ganske så sikker på at vi setter kursen hit flere ganger, ja!
I morgen er det fredag. IGJEN!! Tida flyr!


 Dag 21(03.02)
Pga sykdom i dag, hadde vi klassen helt
alene fra halv 8- 10. dette gikk helt fint, og vi fortsatte med å terpe på ?hode, skulder, kne og tå?.Etter undervisningen, ble vi kjørt til Chankandwe hvor vi skulle på en times omvisning i landsbyen. Først gikk turen innom en barnehage. Her var det mange små og søte barn, men noen av dem var nok litt redde for oss, da de aldri stoppet å gråte! Vi var noen ?skumle asungos?, noe de aldri tidligere hadde sett. Deretter gikk vi igjennom landsbyen, og til et fengsel. Hadde du ikke visst at det var et fengsel,ville du trodd det var et vanlig lite hus. Men brått så du et lite vindu,med jernstolper foran. Og brått ser du noen strekker ut armen sin :/ Detvar et knøttlite rom, og inni det rommet satt det bortimot 25- 30 fanger!Og der sitter de i flere uker, de får mat kun en gang om dagen, og de har ingen tilgang på do eller andre ting som dusj etc. Akkurat når vi var utafor der, kom det en hel gjeng med menneskerstrømmene. Hørtes ut som et skikkelig opptog. Vi ble nesten littredd i begynnelsen. Det viste seg at alle var der, fordi de hadde blittmed politiet til byen for å hente en ?heks?. Så nå skulle de sette ho ifengsel. Ho ble visst satt i fengsel når vi var utafor der, men vi så hoikke. Det var en gammel dame. Og de mente at ho hadde drevet medheksekraft. Ho hadde tryllet 2 barn til Sør- Afrika, og tilbake igjen på et døgn!Herregud, har du hørt noe så dumt!? Vi ble så vanvittig provosert da vistod der. vi spurte de lærerne som var med oss da, om hva slags bevis dehadde for det, men de hadde ingen andre bevis enn hva det de ungene haddefortalt foreldrene sine!! :/ (Blir sinna inni meg bare jeg sitter her ogforteller deg om det nå). Så begynte jeg å si at de må jo ha noe merkonkrete, håndfaste bevis. Hvis jeg vil, kan jeg bare juge og si at noenhar tryllet meg hit og dit da, og så blir vedkommende satt i fengsel. Ogja, sånn var det. Men menneskene her nede juger visst ikke sa de, så detvar det beste beviset man kunne ha!! Så satte de to lærerne i gang igjen,og sa at det var heksekraft i Norge også. Men da sa jeg NEI, det er detikke. Og da ble de litt stille. Hehe.. Det er jo kun 500 år siden vibrente hekser på bålet hjemme, men trodde jo de hadde kommet litt lengre iutviklingen enn det her i Malawi.  En annen grunn til at de kan tro at hoer heks, er fordi gjennomsnittslevealderen her nede er 37 år, så visst hoer kjempe gammel, begynner de sikkert å tvile. Straffa er 2 år i fengsel.Og ho kom garantert til å bli banket, til blodet fosset av politimennenefikk vi beskjed om!!!! Stakkars!


 

Her ser du et bilde av fangene fra det lille fengselet vi besøkte.

Vi hadde også presset inn litt tid til et kort besøk på tremarkedet i dag også. Planen var å hente noe vi hadde ?bestilt? dagen før, men vi endte selvfølgelig opp med enda mer som fyller koffertene våre. Utrolig, men sant! Vi jenter er umulige.Vi fant også grovt brød  i butikken i dag, endelig! Det smakte rett og slett helt himmelsk! Før middagen i dag, lå vi bare på rommet og slappet av, på grunn av det dårlige været. Vi spiste en utsøkt middag på det nye favorittstedet, Don Brionie?s. Før leggetid tok vi en liten svipptur innom ?the world wide web?, og snakket med dere der hjemme JDag 20(04.02)

Dagen startet som vanlig, klokken 06.15. Etter frokost dro vi av sted med minibussen til skolen.

Vi underviste både engelsk og expressive arts i dag. I expressive arts timen, lærte vi elevene en ny norsk sang, Fader Jacob. Utrolig hvor fort elevene lærer seg de norske tekstene. Imponerende!Skoledagen endte en time før den vanligvis gjør for oss, pga. litt magetrøbbel. Vi var en liten tur innom en suvenirshop, før vi kom tilbake på rommet for å slappe av. Etter en times søvn+ litt mat, var magen bedre, og vi dro på Capital for å slappe av.

På kvelden prøvde vi ut en ny restaurant, Four Season. Her var det utsøkt mat! Vi er ganske sikre på at vi setter kursen hit flere ganger, ja!

I morgen er det fredag. IGJEN!!! Tida flyr? 
Dag 19(02.02)

På timeplanen i dag stod det engelsk og expressive arts. En time engelsk og to timer expressive arts. Dette faget består av flere fag, blant annet musikk, kunst&håndverk, gym, dans og sang. I dag var det vår tid for physical education(gym). Vi spilte freesbee og nettball(almost the same as basketball) med elevene. Det myldret av unger ute på plassen, det var som å ha tusenvis av unger hengende i skjørtene våre. Klassen ble brått tredoblet! Etter gymmen, hadde vi nok en expressive arts time. Da var det sang som stod for tur. Målet med undervisningsøkta var å lære elevene Hode, skulder, kne og tå på norsk. Dette var stas, og elevene sang av full hals! De var kjempeflinke.

Etter undervisningen var det noen som reiste til Capital, mens andre dro rett hjem til Korea Garden for å slappe av. På ettermiddagen ble det nok et besøk på tremarkedet nede i byen. Vi kom dit med tanker om å ikke bli blakke, men dette var lettere sagt enn gjort! Vi skulle nesten tri at pengene brant i lommeboka, for de forsvant før vi visste ordet av det!!!

Middagen i dag ble spist på Korea Garden- Korea Burger med kylling. NAM!

 


Ei lita søt jente vi møtte, da vi gikk rundt i landsbyen rundt skolen.

 


Utrolig hva disse damene klarer. Her balanserer hun 20kg(!) ved på hodet, samtidig som hun har en liten unge hun bærer på. Imponerende!!


 

Én kommentar

ingrid :)

10.feb.2010 kl.21:08

Mange fine bilde Kristine :- )

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits