Enda en uke har gått...

Dag 14(28.01)


I dag fikk vi en litt annen opplevelse på skolen. Mens vi satt og snakket med rektoren og inspektøren på kontoret, kom en lærer inn med en skadet elev. Vi så med en gang at denne stakkars gutten hadde brukket armen! Rektor derimot insisterte på at den ikke var brekt, og tok direkte på armen(bruddet). I stedet for å hjelpe eleven umiddelbart, var de mer opptatt av å gi han huden full av kjeft for at han hadde skulket unna undervisningen. Etter mye ?om og men? tok vi ansvaret for situasjonen, fikk armen hans i fatle, og kjørte han til det kommunale sykehuset!

Skoleledelsen ville egentlig bare sende eleven hjem til foreldrene, for deretter la han gå til sykehuset som ligger et godt stykke unna. Her fikk vi virkelig oppleve store forskjeller fra hva vi er vant med. Hjemme ville man aldri i verden sendt hjem en elev med skade/sykdom på denne måten.

Det var en stor lettelse for oss, å få levert gutten på sykehuset. Da vi så forholdene på sykehuset her nede, innså vi hvor heldige vi er i Norge!

Etter en liten lunsjpause(rett i koppen) på Korea Garden, dro vi av sted til Chandkandwe, og Girls Promotion.(= et sted jenter kan være etter skoletid. Her lærer de alt fra husarbeid til sang og dans.) Her hadde vi to fine timer, hvor vi ble underholdt med både sang, dans og nettballmatch(just like basket ball).

Til kvelds koste vi oss med kyllingfilet, salat, ris og ikke minst en utsøkt dessert(vanilje isJ)- Da følte vi oss nesten som hjemme!

Før vi gikk til sengs, fikk vi tid til litt kortspill på rom G-38, med de spreke jentene i Fantastic 4(basisgruppa vår).

Snaaart helgJ !
 
Dag 13(27.01)


I løpet av dagens undervisningsøkt lærte vi blant annet bort ?hangman?. Dette syntes elevene var stas. Vi brukte kjente ord fra ukens tema i engelsk.

Videre tilbrakte noen ettermiddagen på Capital, mens andre slappet av på Korea Garden.

Mange av oss begynner å føle at kreftene tar slutt på kveldene. Vi er trøtte allerede klokken åtte! Hvorfor det? Det er hele tiden nye inntrykk og opplevelser. Samtidig er det en intens varme og klamhet i klasserommene. Det er flere årsaker til dette, blant annet det høye elevantallet og været.  Det hjelper ikke at vi må stå opp klokka seks om morgenene heller.

Vi gleder oss allerede til helg! Silje, Beate og Kristine på Capital hotell. Dag 12(26.01)Klokka 07.15 satte vi kursen mot Shinsapo og de 6600 elevene. Nå var vi klare for nok en undervisningsdag med engelsk og matematikk. I dag var det brått to timer matematikk, noe vi ikke var helt klar over. Vi latet som vi allerede visste at de hadde to timer, og brukte bare onsdagens plan. Det løste seg greit! Man kan aldri være sikker på noe her nede. Klokkeslett og avtaler, er det så som så med. De lever i afrikansk tid her i Malawi. ? No hurry in Africa -

I dag hadde vi avtale med lærerne klokka 10.00. Vi skulle lære de hvordan de kunne bruke freesbee i undervisningen. Freesbee var noe de aldri hadde sett, eller brukt før. Dette var stor stas. Hele seansen endte med at vi spilte freesbee kamp. Det var veldig gøy, men utrolig varmt!!

Før vi dro fra skolen denne dagen gikk vi rundt i alle klassene, og delte ut utstyr. Dere skulle sett de glade og fornøyde eleveneJ De var i ekstase! Det var rørende å se hvor mye en freesbee i hver klasse betydde for elevene.

Etter endt undervisning denne dagen dro vi til Capital, for å slappe av! Lade batteriene med en god lunsj og soling. Her ble det tid til både bading, soling og trening!

Vi spiste dagens middag på den italienske restauranten, Mamma mia. Foreløpig er den vår favoritt restaurant her nede. Vi storkoser oss med den gode pizzaen deres! Maten kom raskt i dag, noe som passet to slitne jenter veldig godt!

Natta;)

Kristine, Silje og Beate på den italienske restauranten, Mamma mia.
Mrs. Zimba, vår praksislærer disse fem ukene.
Dag 11(25.01)


I dag var dagen her hvor vi skulle i ilden. På timeplanen stod matematikk og engelsk. Vi var nok kanskje litt spente i begynnelsen på hvor godt elevene ville forstå vår engelsk, og hvor godt vi ville forstå elevene, men dette gikk strålende! J Elevene tok oss godt imot, og deltakelsen i timene var stor. Da skoledagen var over satte vi kursen mot Capital, og solsengene. Det er så herlig og bare slappe av litt etter noen hektiske timer på skolen. Alle krever og forventer sitt av deg, og alle de små barna som hele tiden roper på deg og forventer at du skal smile og vinke energisk tilbake.

På kvelden var det tid for å si adjø til Odd og Tor Arne. I dag hadde også Tor Arne bursdag!! Hipp hipp hurra J Derfor hadde de invitert inn til et storslagent selskap med alle rektorene samt noen av inspektørene på de ulike skolene.  Vi studentene hadde brukt dagen på Capital, til å dikte sang til bursdagsbarnet og Odd, så under middagen reiste vi oss opp og sang for full hals! Bordet var også dekket med bursdagshatter, ballonger og andre festligheter.

 

Her er sangen:

Melodi: Kaptein Sabeltann.

 

Vi reiste fra vårt hjemland, ja med kurs mot Afrika.
Vi fikk tilbus om vår praksis her, og gladelig sa vi ja.

 

Ref:  Hipp hipp hipp hurra!! Her har vi det bra, og takket være dere sitter vi her nå i dag.

 

Tor Arne er en gærning, og det er ingen tvil om det.
Han blir glad i alle rundt seg, ja det kan vi alle se.

Ref: Du ordnet alltid opp! Og det er jaggu godt. Du har et gøts og pågangsmot som aldri sier stopp.

Ja, Odd bestiller special, og han koser seg med det.
Etter mye jobb og ordninger syns vi han fortjener det.

Ref: Mr. Oddi- mann, han er herlig han! Med det han gjør er det ingen andre som erstatte?n kan!

Nå reiser dere hjem, og vi syns det er veldig trist.
Og vi skulle ønske dere hadde blitt her helt til sist.

Ref: Tusen takk for nå, sammen går vi så og tørker våre tårer for at dere snart skal gå.


Dag 10(24.01)


Dagen i dag ble brukt på Capital. Vi badet og koste oss hele dagen. Været var supert og alt var perfekt!! Det er utrolig deilig å koble av i helgene, etter strev og mas i hverdagen. Vi fortjener å ha litt feriefølelse mens vi er her nede også;)

Det er søndag allerede, denne helga har gått fort! Vi har for det meste vært alene i hele helgen, siden Tor- Arne og Odd har vært på safari.

Senere på kvelden dro vi alle av gårde til den indiske restauranten for å spise middag. Vi var 12 studenter, Odd, Tor- Arne, Heidi, Kristin og to lærere fra Trosvik, en stooor norsk gjeng på tur med andre ord! Vi ventet i over to timer på maten i kveld, helt utrolig! I løpet av den stunden vi ventet var det andre som kom etter oss, som fikk mat før oss. Irriterende!! Heldigvis kom maten til slutt, og vi ble alle mette.

Før sengetid måtte vi planlegge morgendagens undervisning, siden vi starter med undervisning fra i morgen. I uka som kommer skal vi undervise i engelsk og matematikk. Det blir spennende!

 


Caroline i fullt firsprang.

3 kommentarer

Ingrid Linn, Helene og Lill-Ann

30.jan.2010 kl.21:08

Ser ut som dere har det gøy :D

31.jan.2010 kl.17:05

Nå har vi vært og lest bloggen din også. Farmor har sett på bildene, og jeg har lest høyt for henne.

Klem mamma

Ole-Kristian 7.kl

03.feb.2010 kl.15:10

is pret, waar daar baie leerlinge by die skool waar

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits